4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
home recepten Vissoep met kipgehaktballetjes

Vissoep met kipgehaktballetjes

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde zeevruchten
300 gram kipgehakt
400 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Blus af met de wijn en kook 2 minuten.
  • 2 Kruis de tomaten in en dompel ze onder in kokend water. Spoel ze af met koud water, ontvel, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Voeg de bouillon en blokjes tomaat toe aan de soeppan en laat 10 minuten pruttelen. Breng intussen het gehakt op smaak met zout en peper en rol er kleine balletjes van.
  • 4 Voeg de kipballetjes toe aan de soep en laat 5 minuten koken. Voeg vervolgens de zeevruchten toe en kook deze nog 3 minuten mee.
  • 5 Verdeel de soep over kommen en bestrooi met wat bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté