4 personen
uitdagend
40 min.
voorgerecht
home recepten Vissoep op Sardijnse wijze

Vissoep op Sardijnse wijze

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

175 gram griesmeel

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde zeevruchten
500 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en f ruit hierin de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten glazig en goudbruin. Voeg de knoflook, chili- en paprikapoeder toe en fruit 1 minuut mee op een lage stand.
  • 2 Fruit de tomatenpuree kort mee en blus af met de wijn. Breng aan de kook en voeg het mosselkookvocht en de tomatenblokjes toe. Laat deze saus minimaal 15 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Schep de vis en zeevruchten door de saus en leg de mosselen erbovenop. Leg het deksel op de pan en laat de gevulde soep nog circa 10 minuten stoven op een lage stand.
  • 4 Rol intussen de deegballetjes tussen 2 stukken bakpapier uit tot flinterdunne lapjes. Bestrijk een koekenpan met olijfolie en bak de deeglapjes op een hoge stand in circa 2 minuten om en om lichtbruin.
  • 5 Schep de soep in kommen en giet een straaltje olijfolie erover. Bestrooi met de citroenrasp en groene kruiden. Serveer met het warme platbrood.

wijnadvies

Een Italiaans diner hoort simpelweg te beginnen met een glas bubbels. Kies voor Prosecco Tiresia Frizzante of La Colombara Lambrusco Bianco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 62 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté