4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Visstoof met venkel en dragon

Visstoof met venkel en dragon

ingrediënten


25 min
4 personen
2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dragon

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 kabeljauwfilet

dit product is niet beschikbaar

500 gram mosselen
1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ansjovis, twee derde van de knoflook en de venkel 3 min­uten. Blus af met de wijn.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de mosselen, kabeljauw en garnalen toe en laat afgedekt 5­-8 minuten stoven, totdat de vis gaar is en de mosselen open staan. Gooi eventuele dichte mosselen weg.
  • 3 Meng intussen de crème fraîche met de overige knoflook en dragon. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de dragoncrème bij de visstoof. Lekker met stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 38 gram