8 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Visterrine met dillesaus

Visterrine met dillesaus

ingrediënten


20 min
8 personen
1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visfond
1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Zet de ovenschaal in de oven en giet een laagje kokend water in de schaal. Bak de terrine in de oven in circa 70 minuten gaar. Zet de laatste 10 minuten de borden erbij in de oven.
  • 3 Neem de terrine uit de oven en laat 5 minuten rusten. Verwarm de saus opnieuw en roer 2 eetlepels dille erdoor.
  • 4 Stort de terrine uit de vorm en rol door de rest van de dille. Serveer de saus erbij.

bereidingstip

Lekker met courgette-tijmbeignets (zie recept elders op boodschappen.nl).. Vervang de rivierkreeftjes in dit recept door garnalen.

wijnadvies

Deze visterrine combineert goed met een Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté