12 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Vlaamse appeltaart

Vlaamse appeltaart

ingrediënten


30 min
12 personen
3 eetlepels paneermeel
2 beschuiten
gembersiroop
2 eetlepels gembersnippers op siroop
1 kilogram elstar appels
1 kilogram Jonagold appels
1 kilogram goudrenetten
400 gram amandelspijs
350 gram cruesli
1 mespunt nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
4 theelepels kaneelpoeder
4 eieren
zelfrijzend bakmeel
375 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram donkerbruine basterdsuiker
300 gram boter
1 sinaasappel
250 gram gedroogde abrikozen

benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng 3 losgeklopte eieren door de spijs. Meng de appels met de gembersnippers, sinaasappelrasp, beschuit en de overige kaneel.
  • 2 Rol het deeg uit op een met bakmeel bestoven werkvlak en leg in de ingevette vorm. Strijk de spijs over de bodem, verdeel de appels erover en verdeel de rest van de cruesli en abrikozen erover.
  • 3 Besprenkel met gembersiroop en bak de taart circa 50 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 13 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier