4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Vlaamse gehaktballetjes met vruchtensaus

Vlaamse gehaktballetjes met vruchtensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 scheutje rodewijnazijn
50 gram appelstroop

dit product is niet beschikbaar

75 gram bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de eieren en de helft van de sjalot, peterselie, paneermeel, zout en peper. Vorm er 12 balletjes van en rol ze door 4 eetlepels bloem.
  • 2 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 5-6 minuten goudbruin. Schep uit de pan. Voeg de rest van de boter toe aan het bakvet en fruit hierin de rest van de sjalot 2 minuten. Schep 1 eetlepel bloem erdoor en bak nog 2 minuten.
  • 3 Voeg de jam, stroop en azijn toe en verwarm tot een gebonden saus. Giet als de saus te dik is een scheutje water erbij. Verwarm de gehaktballetjes 3-4 minuten in de saus. Lekker met sla en friet.

bereidingstip

Gebruik in dit recept bij voorkeur bosvruchtenjam met minder suiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 31 gram