4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Vlaamse schotel met bier en pruimen

Vlaamse schotel met bier en pruimen

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

200 gram waspenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter bockbier

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de hamlappen met zout, peper en bloem. Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan.
  • 2 Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet.
  • 3 Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Voeg het vlees, de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten.
  • 4 Voeg het laatste half uur de wortel en de pruimen toe.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met bruin vloerbrood of friet.

bereidingstip

Voeg eens 50 gram zilveruitjes aan het gerecht toe.

wijnadvies

Natuurlijk het lekkerst met bokbier! Wilt u liever wijn kies dan Jean Sablenay Cabernet Sauvignon of Qué Mas Cabernet Sauvignon/Merlot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté