4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht

Vlees-pie

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse salie
500 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Fruit de wortel en uien al roerend circa 5 minuten in de olie tot de wortel beetgaar is en de ui bruin en zoet.
  • 2 Dep de biefstukblokjes goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper. Voeg het vlees samen met de salie toe aan de ui en wortel en roerbak nog 1 minuut. Schep over in 4 schaaltjes en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de schaaltjes met een plakje bladerdeeg en snijd de randen eventueel bij of laat het deeg overhangen. Druk het deeg goed vast op de rand van het schaaltje. Bestrijk met ei en bak de pies in circa 10 minuten goudbruin in de oven.

bereidingstip

Je kunt de schaaltjes eventueel al een dag van tevoren vullen.

wijnadvies

Villa Mondi Bardolino, Domaine Brunet Pinot Noir of Beaujolais Villages


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté