12 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Volkoren kruidkoek met sinaasappel

Volkoren kruidkoek met sinaasappel

ingrediënten


10 min
12 personen
2 eetlepels gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels stroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels koekkruiden
1 eetlepels speculaaskruiden
100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

150 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de sinaasappelrasp en -sap met de rozijnen en abrikozen. Laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de koekkruiden met het meel, de bakpoeder en basterdsuiker. Voeg het ei, de melk, honing en gember toe. Roer of mix tot een glad beslag.
  • 3 Meng de rozijnen en abrikozen met het sinaasappelsap door het beslag. Schep in de cakevorm en bak de kruidkoek in het midden van de oven in circa 1 uur gaar. Controleer met een satéprikker die er droog uit moet komen of de koek gaar is.
  • 4 Laat de kruidkoek circa 10 minuten afkoelen en neem dan uit de vorm. Snijd in plakken.

bereidingstip

De kruidkoek is nog lekkerder als je deze een dag van tevoren maakt en verpakt in aluminiumfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 5 gram