gemiddeld
15 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
recepten Vrolijke kuikens

Vrolijke kuikens

ingrediënten


15 min
augurk

dit product is niet beschikbaar

kappertjes
paprika

dit product is niet beschikbaar

wortel

dit product is niet beschikbaar

groene kruiden
paprikapoeder
kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mayonaise
4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

  • 1 Kook de eieren hard en laat ze onder koud water schrikken. Laat afkoelen, pel de eieren en snijd ze met een scherp mes horizontaal door in kartelvorm.
  • 2 Lepel de dooier eruit en meng met de mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper, kerrie- of paprikapoeder en eventueel fijngehakte groene kruiden. Schep dit mengsel in een spuitzak.
  • 3 Spuit de vulling in de onderste helften van de eieren of schep met een lepel erin en zet de hoedjes erop. Laat de gevulde eieren afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 4 Geef de kuikens een gezichtje met kleine stukjes wortel of paprika als snaveltje en kappertjes of stukjes augurk als oogjes.

bereidingstip

Snijd een heel dun plakje van de onderkant, zo blijven de eieren goed rechtop staan.. Kook de eieren hard en koel ze daarna snel af. Hoe langer je de eieren kookt, hoe minder mooi de kleur van de vulling wordt.. Zorg ervoor dat de eieren goed afgekoeld zijn voordat je de vulling erin spuit, anders smelt deze een beetje. Kook de eieren dus ruim van tevoren.. Prak de eidooiers fijn met een vork of wrijf ze door een zeef, zo wordt de vulling lekker glad en smeuïg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip