gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vruchtenschelpen met kokosroom

Vruchtenschelpen met kokosroom

ingrediënten


20 min
100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 ovenvaste kommetjes

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet de kommetjes omgekeerd op de bakplaat. Verkreukel 6 stukken bakpapier en vouw dit om de kommetjes. Prik met een vork gaatjes in de deegplakjes en vouw het deeg om de kommetjes.
  • 2 Bestrijk de bovenkant van het deeg met de boter en bestrooi met de suiker. Bak de deegkommetjes circa 12 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, haal het deeg van de kommetjes en bak de andere kant van de deegschelpen nog 3-5 minuten verder. Laat afkoelen.
  • 3 Klop voor de kokosroom de slagroom met 2 eetlepels poedersuiker stijf. Spatel de Griekse yoghurt, limoenrasp en kokosrasp erdoor. Zet in de koelkast.
  • 4 Besprenkel het fruit met limoensap. Schep de kokosroom op de deegschelpen, verdeel het fruit erover en bestrooi met de rest van de poedersuiker. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 5 gram