gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Vuurpijlen gevuld met geitenkaas en walnoten

Vuurpijlen gevuld met geitenkaas en walnoten

ingrediënten


15 min
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

bosje verse tijm
200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

5 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

10 satéprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Halveer de vellen filodeeg in de breedte en bestrijk ze met gesmolten boter.
  • 3 Leg onder aan elk deegvel wat geitenkaas, tijm en walnoten en besprenkel met honing.
  • 4 Vouw de zijkanten over de vulling en rol het deeg op. Leg de rolletjes op de bakplaat.
  • 5 Bestrijk de bovenkant van de rolletjes nogmaals met gesmolten boter.
  • 6 Bak de rolletjes in het midden van de oven in circa 20 minuten knapperig en goudbruin.
  • 7 Steek een satéprikker in ieder rolletje en serveer de rolletjes in een hoog glas zodat ze rechtop blijven staan.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram