4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Wafels met topping

Wafels met topping

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
250 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
2 theelepels bakpoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
2 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
250 milliliter volle melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
250 milliliter karnemelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
4 eetlepels boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.99

benodigdheden

wafelijzer

  • 1 Schraap met een mes het merg uit het vanillestokje. Meng de bloem met de bakpoeder, een snufje zout en het vanillemerg in een kom. Klop de eieren, melk en boter door elkaar in een andere kom en klop dit door de droge ingrediënten tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten en klop dan nogmaals goed door.
  • 2 Verwarm het wafelijzer en vet in. Giet de vorm vol met beslag en sluit het deksel. Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat een beetje afkoelen op een rooster en serveer warm met een topping naar keuze.

bereidingstip

Hak 100 gram extra pure chocolade fijn en meng met 3 eetlepels crème fraîche. Verwarm circa 30 seconden in de magnetron of au bain-marie en roer goed tot alle chocolade is gesmolten. Rooster 3 eetlepels amandel- schaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Serveer de wafels met een lepel chocoladesaus en bestrooi met de amandelen. . Breng 2 appels, geschild en in blokjes, aan de kook met het sap van ½ sinaasappel. Kook afgedekt in circa 20 minuten gaar op een lage stand. Roer 2 eetlepels rozijnen of gedroogde cranberry’s en een snuf kaneelpoeder erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm. Rooster 3 eetlepels grof gehakte hazelnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin. Serveer de wafels met een lepel appelcompote en bestrooi met de hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 13 gram