gemiddeld
35 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Wafels met vruchtentopping

Wafels met vruchtentopping

ingrediënten


35 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 blik vlaaivulling kersen

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

theelepel steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gestampte muisjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels bakpoeder
250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wafelijzer

  • 1 Klop de bloem met de bakpoeder, eidooiers, suiker, gestampte muisjes, een snuf zout en de melk tot een glad beslag. Meng de gesmolten boter erdoor.
  • 2 Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot zachte pieken. Klop niet te ver door, dan worden de wafels taai. Spatel de helft van de eiwitten luchtig door het beslag. Voeg daarna de rest van de eiwitten toe en spatel deze ook luchtig erdoor.
  • 3 Verwarm het wafelijzer op halve stand. Vet het in en schep wat wafelbeslag in het ijzer. Bak de wafels in 4-5 minuten goudbruin.
  • 4 Verwarm de vlaaivulling tot lauwwarm. Serveer de warme wafels met de vruchtentopping en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Gebruik 300 ml karnemelk in dit recept, hierdoor worden de wafels iets zachter.. Vervang voor een andere smaak van het beslag de gestampte muisjes eens door 1 theelepel vanille-aroma en voeg een flinke snuf kaneelpoeder toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 5 gram