4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Waldorfsalade met zalmfilet en gebakken krieltjes

Waldorfsalade met zalmfilet en gebakken krieltjes

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje dille

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

50 gram krenten

dit product is niet beschikbaar

2 grote friszure appels

dit product is niet beschikbaar

500 gram bleekselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder eventuele dikke draden aan de buitenkant van de bleekselderij, was de stengels en snijd deze in dunne reepjes.
  • 2 Snijd de appels in dunne reepjes. Meng de bleekselderij en appel in een grote kom met de krenten en noten. Klop het citroensap door de mayonaise en breng op smaak met peper. Schep deze dressing door de salade.
  • 3 Schep de krieltjes in een ovenschaal om met 1 eetlepel olie, zout en peper. Bak hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Bak halverwege de oventijd de zalmfilets in de rest van de olie aan beide kanten gaar en bruin.
  • 4 Neem de krieltjes uit de oven en schud ze om met de dille. Serveer de waldorfsalade met de krieltjes en de zalm.

bereidingstip

Gebruik in dit recept eventueel yoghurt in plaats van mayonaise om de salade iets lichter te maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté