4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, nagerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht, nagerecht/kazen
recepten Walnotenpesto bij de kaasplank

Walnotenpesto bij de kaasplank

ingrediënten


10 min
4 personen
40 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Maal de peterselie, tijm, kappertjes, tomaatjes, knoflook en sinaasappelschil fijn in een keukenmachine.
  • 2 Giet de olijfolie erbij terwijl de machine draait en voeg de walnoten toe. Maal heel kort tot de noten grof gemalen zijn.
  • 3 Schep de pesto in een schaal en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de pesto op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Serveer de pesto bij diverse kaasjes, van mild tot sterk, op een grote plank.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté