4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Warm chocoladecakeje met kokos, ananassaus en citroenijs

Warm chocoladecakeje met kokos, ananassaus en citroenijs

ingrediënten


40 min
4 personen
eetbare bloemen
munt
4 bolletjes citroensorbetijs

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

100 gram verse ananas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsblokjesvorm

spuitzak

4 kookringen

4 muffinbakvormpjes

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de bakringen op de bakplaat. Neem de kokosblokjes uit de diepvries.
  • 2 Spuit de bakringen tot de helft vol met het chocoladebeslag. Duw in elk beslag 1 kokosblokje en bedek met een laagje beslag. Bak de cakejes circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Neem uit de oven en zet op borden. Snijd de cakejes voorzichtig los van de bakring en til de ring eraf.
  • 4 Druppel ananassaus langs het cakeje en leg bolletjes ijs bij. Garneer eventueel met wat muntblaadjes en bloemen.

bereidingstip

Vervang in dit recept het sorbetijs eventueel door vanille-ijs.

wijnadvies

Castillo de los Almenas Moscatel loopt warm voor dit heerlijke cakeje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 11 gram