4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Warm perentaartje met vanilleroom

Warm perentaartje met vanilleroom

ingrediënten


15 min
4 personen
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram vanillevla
3 eetlepels stroop

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen
75 gram pecannoten
1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 handperen

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg in iedere holte van de vorm een plakje deeg. Of halveer het deeg, leg het kruislings in de holten en druk de deegnaden iets aan.
  • 2 Meng de peer met tijm of rozemarijn, de noten en rozijnen. Schep de honing door de stroop.
  • 3 Schep het peermengsel op het deeg en verdeel de honing met stroop erover.
  • 4 Bak de taartjes in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen en wip ze uit de vorm.
  • 5 Spatel de vanillevla door de slagroom en serveer deze vanilleroom op de taartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 7 gram