4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Warme garnalensalade met haricots verts en champignons

Warme garnalensalade met haricots verts en champignons

ingrediënten


15 min
4 personen
1 little gem
3 eetlepels hazelnoten
75 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar

450 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

50 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop 4 eetlepels olijfolie met de azijn en peterselie tot een dressing. Houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand. Voeg na 5 minuten de garnalen toe en bak circa 2 minuten tot de garnalen warm en gaar zijn. Blancheer intussen de haricots verts in kokend water met zout. Giet af en houd apart.
  • 3 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Pluk de slablaadjes van de little gem en leg ze op een bord. Leg de haricots verts erop en verdeel de garnalen en champignons erover. Giet de dressing erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met (meergranen) stokbrood.

bereidingstip

Serveer deze salade op kleine bordjes als voorgerecht of presenteer op een grote schaal als bijgerecht.

wijnadvies

Schenk bij dit recept Gran Espanoso Cava Brut.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 24 gram