6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Warme ontbijtkoekpudding met appel en rozijnen

Warme ontbijtkoekpudding met appel en rozijnen

ingrediënten


15 min
6 personen
50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen
2 appels

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram ontbijtkoeken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Besmeer de plakjes ontbijtkoek met de boter. Leg ze met de boterzijde naar beneden in laagjes in de ovenschaal, afgewisseld met de plakjes appel, een laagje rozijnen en sinaasappelrasp.
  • 3 Klop de eieren los met de melk, kaneel en basterdsuiker en giet dit mengsel over de ontbijtkoek. Voeg eventueel een extra scheutje melk toe als het te droog is en laat circa 5 minuten intrekken.
  • 4 Bak de pudding 30-35 minuten in het midden van de oven totdat deze gestold is.

bereidingstip

Serveer de pudding met vanillesaus. Verdun hiervoor vanillevla met een scheut kookroom.. Vervang de appel in dit recept door gedroogde abrikozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 11 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier