6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Warme ontbijtkoekpudding met appel en rozijnen

Warme ontbijtkoekpudding met appel en rozijnen

ingrediënten


15 min
6 personen
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt kaneelpoeder
400 milliliter melk
3 eieren
1 sinaasappel
100 gram blanke rozijnen
2 appels
100 gram boter
500 gram ontbijtkoeken

benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Besmeer de plakjes ontbijtkoek met de boter. Leg ze met de boterzijde naar beneden in laagjes in de ovenschaal, afgewisseld met de plakjes appel, een laagje rozijnen en sinaasappelrasp.
  • 3 Klop de eieren los met de melk, kaneel en basterdsuiker en giet dit mengsel over de ontbijtkoek. Voeg eventueel een extra scheutje melk toe als het te droog is en laat circa 5 minuten intrekken.
  • 4 Bak de pudding 30-35 minuten in het midden van de oven totdat deze gestold is.

bereidingstip

Serveer de pudding met vanillesaus. Verdun hiervoor vanillevla met een scheut kookroom.. Vervang de appel in dit recept door gedroogde abrikozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 11 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier