4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Warme rijstsalade met kruidige boerenkool

Warme rijstsalade met kruidige boerenkool

ingrediënten


25 min
4 personen
20 gram pompoenpitten
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

500 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat de rijst droogstomen.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olie in een grote hapjespan en bak de ui samen met de spekblokjes circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, komijn en rode peper toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Leg de boerenkool intussen in een vergiet en giet er 1 liter kokend water op. Laat de licht geslonken kool goed uitlekken en voeg toe aan de pan met ui en spek. Roerbak een paar minuten mee tot de kool beetgaar is. Breng eventueel op smaak met zout.
  • 4 Rooster de pijnboom- en pompoenpitten in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Schep de warme rijst met de geroerbakte kool om in een grote kom en meng alles goed. Giet er nog een straaltje olijfolie over en bestrooi met de pitten.

bereidingstip

Vervang de spekjes door blokjes feta voor een vegetarische versie van dit recept. Schep de feta pas vlak voor het serveren door de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté