5 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Warme salade van varkenshaas, bietjes en blauwe kaas

Warme salade van varkenshaas, bietjes en blauwe kaas

ingrediënten


25 min
5 personen
1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

1 krop sla

dit product is niet beschikbaar

250 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

400 gram varkenshaas
1 bruin stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de ovengrill. Meng de olijfolie met knoflook, zout en peper. Bestrijk de broodplakken licht met de olie en rooster ze onder de grill.
  • 2 Bak de varkenshaas in 2 eetlepels knoflookolie 2 minuten per kant. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Rooster de bietenpartjes 2-3 minuten in het braadvet en blus af met balsamicoazijn.
  • 4 Meng de rest van de knoflookolie met citroensap en honing tot een dressing.
  • 5 Verdeel de helft van de kaas over het brood en zet dit nog heel even onder de grill.
  • 6 Verdeel de sla over de borden. Leg de varkenshaas en bietjes erop, sprenkel de dressing erover. Strooi de kaas erover en leg het stokbrood met gesmolten kaas erbij.

bereidingstip

Als je niet van blauwe kaas houdt is feta ook lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté