4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
recepten Watermeloen met ananas, zalm en geitenkaas

Watermeloen met ananas, zalm en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 verse ananas

dit product is niet beschikbaar

600 gram watermeloenen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit intrekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
  • 2 Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik. Snijd of steek de kern uit de plakken ananas.
  • 3 Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  • 4 Rooster de watermeloen op de barbecue tot deze net warm is. Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan. Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
  • 5 Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover. Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.

bereidingstip

Laat de geitenkaas een beetje smelten voordat je deze aan de salade toevoegt.. Deze salade is ook lekker met gerookte zalm.

wijnadvies

Echt een gerecht voor Sauvignon Blanc. Die van Jean Sablenay heeft wat exotisch fruit en verfrist de zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip