4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Watermeloensalade met pittige amandelen

Watermeloensalade met pittige amandelen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

watermeloen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de amandelen met ½ theelepel zeezout, paprikapoeder, snuf cayennepeper en limoensap. Spreid de noten uit over de bakplaat en rooster circa 10 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Schep intussen de ingrediënten voor de salade door elkaar. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout . Schep de dressing met de helft van de amandelen door de salade en bestrooi met de rest van de amandelen.

bereidingstip

Vervang de feta in dit recept door geitenkaas.. Neem basilicum in plaats van munt.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Drink bij deze salade een kruidige Sensas Grenache-Syrah rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté