4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Wellington met paddenstoelen, walnoten en blauwe kaas

Wellington met paddenstoelen, walnoten en blauwe kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

450 gram bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram roquefort
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Snijd de paddenstoelen in plakjes of repen. Verhit de boter en bak hierin de paddenstoelen met de sjalotjes en knoflook 4-5 minuten.
  • 2 Schep ze uit de pan en meng de walnoten, tijm en de helft van de kaas erdoor. Houd apart.
  • 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spinazie met zout en peper in gedeeltes tot de spinazie is geslonken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Bestuif het werkvlak met wat bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een vierkant van circa 35x35 cm.
  • 6 Snijd de deeglap zo doormidden dat de ene kant iets groter is dan de andere. Bestrooi de kleinste deeglap met een dun laagje paneermeel.
  • 7 Leg de spinazie in een schone theedoek en druk en wring het vocht heel goed uit de spinazie, anders wordt het 1 deeg te vochtig.
  • 8 Verdeel de spinazie over de deeglap met paneermeel en laat de randen vrij. Schep het paddenstoelenmengsel op de spinazie en verdeel de rest van de kaas erover. Kwast de deegrand in met ei.
  • 9 Leg de tweede deeglap over de gestapelde vulling en druk de deegranden met een vork op elkaar. Snijd of steek eventueel uit wat extra deeg vormpjes en plak op het deeg.
  • 10 Snijd enkele inkepingen in de bovenkant van het deeg. Bestrijk met de rest van het 3 ei en bestrooi met sesamzaad.
  • 11 Bak de Wellington in de oven in circa 30 minuten knapperig en goudbruin. Snijd in plakken.

bereidingstip

Vervang het bladerdeeg door filodeeg. Leg daarvoor 4-6 vellen filodeeg, 5 bestreken met gesmolten boter, op elkaar. Vul het deeg en rol op.. Neem paksoi of snijbiet in plaats van spinazie.. Met een scherp mes kun je het deeg goed insnijden. Gebruik juist een kartelmes om de Wellington in mooie, strakke plakken te verdelen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Rood bevalt deze Wellington wel. Denk aan Bourgogne Pinot Noir. Of anders een mooie, rijpe cabernet sauvignon: Chileense Indomita Reserva, Hardy’s of Berglicht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1005 kcal
vet 74 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 30 gram