4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch
home recepten Welsh rarebit met paddenstoelensalade

Welsh rarebit met paddenstoelensalade

ingrediënten


25 min
4 personen
6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

4 dikke sneeën grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

250 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Scheur of snijd de paddenstoelen voor de salade iets kleiner. Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen circa 2 minuten. Bestrooi met peper.
  • 2 Verdeel de sla over borden, leg daarop de tomatenreepjes met de paddenstoelen en besprenkel met wat van de tomatenolie.
  • 3 Verwarm de melk en boter in een pan met dikke bodem.Voeg al roerend de kaas in gedeelten toe en laat deze smelten. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper.
  • 4 Verwarm de ovengrill. Schep de kaassaus op de geroosterde sneetjes brood en zet deze even onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is. Serveer met de salade.

bereidingstip

Vervang de melk in dit recept door bier of witte wijn.. Breid de salade uit met plakjes zachte geitenkaas die je licht roostert onder de ovengrill.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Sealord Tawny port of Sunny Mountain Shiraz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté