eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Wentelteefjes met appel

Wentelteefjes met appel

ingrediënten


20 min
arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën speltbrood

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

hartvormige steker

  • 1 Klop het ei in een kom los met de kaneel, melk en 2 eetlepels honing. Steek grote harten uit de sneetjes brood.
  • 2 Verwarm 2 eetlepels honing in een koekenpan op middelhoge stand en schep de appelplakjes erdoor. Bak tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
  • 3 Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de broodharten door het melkmengsel zodat ze goed doordrenkt zijn.
  • 4 Leg ze naast elkaar in de koekenpan, verdeel de rest van de honing erover en bak de wentelteefjes in circa 2 minuten per kant goudbruin. Serveer met de warme appelplakjes.

bereidingstip

Vervang het speltbrood door volkorenbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 5 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks