4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht
home recepten Wentelteefjes met warme bessen en gember

Wentelteefjes met warme bessen en gember

ingrediënten


20 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes stokbroden
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneel
250 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

3 bolletjes ingelegde gember
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop in een diep bord het ei los met de melk en vanillesuiker.
  • 2 Snijd de gember klein. Verwarm in een steelpan de bessen met de gember, 2 el siroop uit het potje gember en de kaneel. Verwarm de bessen 5 min., tot ze openbarsten en een saus worden. Voeg naar smaak extra siroop of suiker toe.
  • 3 Verhit de olie in 2 koekenpannen. Doop de plakjes brood kort aan beide kanten in het eimengsel en verdeel ze over de pannen. Bak het brood in 5 min. aan beide kanten goudgeel en gaar.
  • 4 Verdeel de wentelteefjes over de borden. Schep de warme bessen erbij. Bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 388 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 8 gram