- 1 Verwarm de oven voor op op 150ºC. Dep de vis droog, bestrooi met zout en peper en bestuif met de bloem. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kabeljauw in 2-3 minuten per kant goudbruin. Houd de vis warm in de oven.
- 2 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Giet de azijn en 250 ml water erbij. Voeg de overige ingrediënten, behalve de maizena, toe en kook onafgedekt zachtjes 10 minuten.
- 3 Roer de maizena los met een beetje water. Voeg in gedeelten al roerend toe aan de saus en laat de saus binden. Serveer de kerriesaus met de vis. Lekker met rijst en sperziebonen.
bereidingstip
Vervang de uien in dit recept door 2 in ringen gesneden preien.
wijnadvies
Combineer de rijke smaak van de kerrievis met Zuydpunt Chenin-Viognier. In deze bloemige en volle wijn proef je tropisch fruit, zoals meloen met perzik en abrikoos.