10 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, voorgerecht
home recepten Wildbouillon met gerookte eendenborst

Wildbouillon met gerookte eendenborst

ingrediënten


20 min
10 personen
250 gram gerookte eendenborst
2 potten vleesfond
2 potten wildfond
2 eetlepels tijm

dit product is niet beschikbaar

1 pastinaak

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de pastinaak en 1 eetlepel tijm toe en roerbak nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de fond en 1 pot water toe en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng de bouillon indien nodig op smaak met zout en peper of een stukje bouillontablet.
  • 3 Snijd de eendenborst in zeer dunne plakjes en leg ze 2 minuten voor het serveren in de hete bouillon.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron en schep de bouillon in kommetjes. Bestrooi met nog wat tijm en peper en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik in dit recept ook eens gevogeltefond en vervang de eendenborst door dunne plakjes gerookte kipfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 9 gram