4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Wilde zalm met krokante ham

Wilde zalm met krokante ham

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje verse kervel
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

2 dikke preien
2 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

4 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de zalm rondom licht met zout en peper en leg in de ovenschaal.
  • 2 Meng de parmaham met de citroenrasp, knoflook en 1 eetlepel olijfolie. Bedek hier de bovenkant van de zalmfilets mee.
  • 3 Bak de zalmfilets in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en krokant.
  • 4 Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de pastinaak op middelhoge stand beetgaar.
  • 5 Voeg de prei toe en roerbak nog 1 minuut.
  • 6 Voeg de bouillon toe en roerbak nog een paar minuten tot het vocht verdampt is.
  • 7 Schep de peterselie door de groenten en serveer bij de zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate