6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Wildgoulash

Wildgoulash

ingrediënten


30 min
6 personen
maizena

dit product is niet beschikbaar

allesbinder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter wildfond
200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram hazenpeper
1 kilogram wildpoelet
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes zachtjes uit in een braadpan.
  • 2 Voeg de boter en olie toe en bak het wildpoelet rondom bruin.
  • 3 Schep de uien, paprika's en knoflook door het vlees en bak nog 5 minuten.
  • 4 Voeg dan de paprikapoeder, tijm, gezeefde tomaten, wijn en wildfond toe. Stoof, met deksel op de pan, zachtjes 1,5 uur.
  • 5 Schep na 1 uur de champignons en zilveruitjes erdoor.
  • 6 Maak de goulash af met de crème fraîche en voeg naar smaak versgemalen peper toe. Bind de saus indien nodig met de allesbinder of maïzena.

wijnadvies

Ga voor een stevige rode wijn: Valdepeñas, Jumilla; Toro of Yecla uit Spanje of een Nebbiolo uit Italië; een Zinfandel uit Californië of een Australische Shiraz (16-18ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 48 gram