4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht

Winterglow

ingrediënten


30 min
4 personen
6 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

6 kletskoppen

dit product is niet beschikbaar

1 blaadje gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

25 gram perenrood

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 stoofpeer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 kleine glaasjes

  • 1 Stoof de peertjes met 400 milliliter water, de citroen, het perenrood suiker en het kaneelstokje 2,5 uur.
  • 2 Verwijder het kaneelstokje en de citroen. Pureer de peren met vocht.
  • 3 Draai er ijs van in de ijsmachine of zet het mengsel in een schaal in de diepvries. Roer de massa dan om het half uur om tegen de vorming van grove ijskristallen. Laat het ijs 4 uur bevriezen.
  • 4 Breng voor de pudding de slagroom met het kaneelstokje aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken. Week intussen de gelatine in koud water.
  • 5 Neem het roommengsel van de warmtebron, verwijder het kaneelstokje en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • 6 Vul de glaasjes voor de helft met de room en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  • 7 Leg een kletskop op het glaasje en schep er een bol ijs op. Bestrooi met kaneel gemengd met suiker en garneer met munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 2 gram