4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Winterpeen-linzenstoof met quinoa-pannenkoekjes

Winterpeen-linzenstoof met quinoa-pannenkoekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Maal de quinoa met het bakpoeder in de keuken­machine tot een fijn meel. Roer in een kom met de eieren en 300 ml water tot een glad beslag.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een grote pan. Bak de helft van de ui, winterpeen en bleekselderij circa 10 minuten. Voeg de linzen en tomatenpuree toe en bak 5 minuten verder.
  • 3 Voeg de knoflook en komijn toe en bak circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook tot de linzen gaar zijn en blijf koken tot de juiste dikte.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin pannenkoekjes van het beslag. Schep de stoof op borden en bestrooi met de overige rode ui. Serveer met de pannenkoeken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 28 gram