4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Wintersalade met gemarineerde champignons en geitenkaas

Wintersalade met gemarineerde champignons en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
30 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de knoflook en sjalot in circa 3 minuten zacht. Voeg de champignons toe en bak deze in circa 8 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Klop intussen een dressing van de overige olijfolie en balsamicoazijn. Schep de gebakken cham­pignons door de dressing, schep goed om en laat 5 minuten marineren.
  • 3 Verdeel de sla over borden. Schep de champignons en dressing erop. Verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met de amandelen.

bereidingstip

Vervang voor een nog lichtere salade de geitenkaas in dit recept door hüttenkäse.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 9 gram