4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Winterse boerenkoolsalade met bietjes en hazelnoten

Winterse boerenkoolsalade met bietjes en hazelnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

75 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de wijnazijn, olie, honing en knoflook met de helft van de feta tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Schenk 2/3 van de dressing over de boerenkool en verdeel deze goed met je handen zodat alle boerenkool bedekt is.
  • 3 Laat de salade minimaal 30 minuten rusten, de boerenkool wordt dan wat zachter door het zuur van de azijn.
  • 4 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Verdeel de bietjes, overige feta, hazelnoten en peterselie over de salade en schenk de rest van de dressing erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 11 gram