4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlof-tarte Tatin met kaascrème

Witlof-tarte Tatin met kaascrème

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

75 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

5 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Verwijder de onderkant van de stronkjes witlof en halveer ze in de lengte. Verhit de boter in de pan. Voeg de knoflook, tijm en honing toe en bak 2 minuten.
  • 2 Leg de halve stronken witlof met de snijkant naar beneden dicht tegen elkaar aan in de pan. Laat in circa 10 minuten karamelliseren, tot het kookvocht zo veel mogelijk is verdampt. Besprenkel met de balsamico. Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het bladerdeeg op de witlof, duw de randen naar binnen en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Prak intussen de blauwe kaas door de crème fraîche. Neem de tarte Tatin uit de oven, laat even staan en keer dan snel om op een bord. Pas op, de taart is heet. Serveer de taart warm met de kaascrème erbij. Lekker met een salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 10 gram