4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, bijgerecht
recepten Witlofbakjes met eiersalade

Witlofbakjes met eiersalade

ingrediënten


20 min
4 personen
4 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

2 kleine stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

100 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pel de eieren en snijd ze in kleine blokjes.
  • 2 Meng de eieren met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, citroensap, bieslook en hamblokjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Trek de blaadjes witlof los, verdeel ze over een schaal en schep de eiersalade erin.
  • 4 Garneer met plakjes radijs en wat extra bieslook.

wijnadvies

Neem een witte die net zo wit is als het lof en ook een bittertje en een zoetje heeft. Zo kan wit uit het zuidwesten van Frankrijk gerust aanschuiven. Denk aan de droge witte Huiswijn, Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Green Grüner Veltliner of Gatao Vinho Verde. Maar ook Hoop Huis Chenin Blanc en Bourgogne Chardonnay slagen met lof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 12 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst