- 1 Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in repen. Halveer de druiven. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de brie in blokjes.
- 2 Klop een dressing van de olie, azijn en honing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de witlof, druiven en ui.
- 3 Schep de salade op een schaal of 4 borden. Bestrooi met de brie en walnoten.
bereidingstip
Laat de salade 10-15 minuten rusten in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken, en wordt de witlof iets milder van smaak.. <h4>Smaakcombinaties</h4> Zoete druiven zorgen voor een fris accent, terwijl brie de salade heerlijk romig maakt. Ook walnoten en rozijnen passen goed bij witlof en maken de salade nog lekkerder. Een andere combiniatie? Vervang de druiven door appel en de brie door ei, smullen maar! . <h4>Combinatietip ander gerecht</h4> Serveer de witlofsalade als bijgerecht bij een stamppot of een gegrild stuk kip of vis. Liever de salade mee als lunch? Maak de salade 1 dag van te voren en bewaar in een luchtdichte lunchtrommel.