4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofschotel met mascarpone en ham

Witlofschotel met mascarpone en ham

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes Italiaanse rauwe ham

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

6 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwijder de harde kern van de gehalveerde stronkjes witlof. Verwarm de boter ineen pan en laat de witlof hierin een paar minuten zachtjes om en om bakken.
  • 2 Giet de bouillon erbij en laat de witlof zonder deksel op de pan in 10 minuten beetgaar worden.
  • 3 Schep de witlof uit de bouillon en laat goed uitlekken. Kook ondertussen de bouillon verder in tot de helft over is en roer de tijm en mascarpone erdoor.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol steeds 2 halve stronkjes in 1 plak ham en leg ze in de ovenschaal.
  • 5 Breng de mascarponesaus op smaak met zout en peper engiet dit over de rolletjes. Bestrooi met de kaas en bak in circa 15minuten bruin.

wijnadvies

Wie wit wil drinken, kiest voor Soave van Villa Mondi. Ook een Chardonnay combineert fraai. Neem die van Jean Sablenay als ueen Franse wilt. Anders Danie deWet uit Zuid-Afrika of Indomitauit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 13 gram