4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Witloftaart met camembert

Witloftaart met camembert

ingrediënten


35 min
4 personen
150 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse salie
1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

6 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Meng de bloem met de rozemarijn, een snufje zout en versgemalen peper. Wrijf de boter er met de vingertoppen doorheen tot een kruimelig deeg.
  • 2 Voeg de melk of wat water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Snijd de stronkjes witlof in de lengte door en verwijder de harde kern.
  • 4 Verwarm de boter met de suiker en salie in een pan met deksel en leg de witlof erin. Laat afgedekt circa 5 minuten zachtjes smoren en licht karamelliseren. Draai de witlof tussendoor om. Laat even afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een grote lap. Vet de taartvorm in. Leg het deeg in de taartvorm en druk het in de randen goed aan.
  • 6 Snijd het deeg net boven de rand bij en leg er bakpapier en de blindbakvulling in. Bak het deeg circa 15 minuten in de oven tot het stevig aanvoelt maar nog niet is verkleurd. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling.
  • 7 Verdeel de gekaramelliseerde witlof over het deeg en leg de camembert met de snijkant naar boven ertussen. Bak de taart nog 15-20 minuten in de oven tot de kaas licht verkleurd is.
  • 8 Laat een beetje afkoelen voordat je de taart aansnijdt.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté