4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Witloftaart met knolselderij en noten

Witloftaart met knolselderij en noten

ingrediënten

1 knolselderij

2 rollen bladerdeeg

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

25 gram boter

1 eetlepel honing

2 takjes tijm

3 stronkjes witlof

200 milliliter crème fraîche

2 peren

75 gram walnoten

75 gram hazelnoten


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet kokend water over de knolselderijblokjes en laat goed uitlekken. Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit over de bakplaat of leg de plakjes bladerdeeg, iets overlappend en aangedrukt, in een rechthoek op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de bakplaat met het deeg 8 minuten in de oven.
  • 2 Verwarm de boter met de honing en tijm. Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Snijd de harde kern eruit en verdeel in lange repen. Schep de boter, honing en tijm erdoor.
  • 3 Neem de deegbodem uit de oven en bestrijk met de crème fraîche. Verdeel de knolselderij, witlof en peer erover. Bestrooi met de noten. Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.

bereidingstip

Verdeel blokjes blauwe kaas of plakjes brie over de witloftaart. . Vervang de walnoten of hazelnoten in dit recept door amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 12 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier