4 personen
uitdagend
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Witte-chocolade crème brûlée met aardbeien

Witte-chocolade crème brûlée met aardbeien

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

5 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 (ramequin)bakjes

4 eenpersoons ovenschaaltjes

1 ovenschaal

  • 1 Verwarm de melk en room in een (steel)pan. Smelt de chocolade erin en roer met een garde tot een egaal mengsel.
  • 2 Klop intussen de eidooiers en de suiker in enkele minuten wit en luchtig. Schenk in een dun straaltje het warme roommengsel erbij. Blijf voortdurend roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  • 3 Verwarm de oven voor op 140°C. Zet de kleine schaaltjes in een grote ovenschaal en verdeel het roommengsel over de schaaltjes. Maak een bain-marie in de grote ovenschaal door een laag water erin te gieten tot 1-2 cm onder de rand van de schaaltjes.
  • 4 Plaats de ovenschaal met het water en de schaaltjes voorzichtig in het midden van de oven. Bak de crème brûlée in circa 40 minuten gaar, totdat de pudding een beetje stevig is. Neem de schaaltjes uit de oven, laat afkoelen en zet 3 uur in de koelkast.
  • 5 Bestrooi de bovenkant van de puddinkjes met de rietsuiker en brand deze voorzichtig met een crème brûlée-brander totdat de suiker is gekaramelliseerd is of zet kort onder de hete ovengrill. Garneer met de aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes