4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Witte chocolademousse met gekonfijte citroen

Witte chocolademousse met gekonfijte citroen

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rum
2 plakken chocoladecake

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm suiker en water tot de suiker is opgelost.
  • 2 Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes 5 minuten. Schep de citroen eruit en laat afkoelen.
  • 3 Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk en laat de chocolade hierin al roerend smelten.
  • 4 Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme chocolademengsel. Laat iets afkoelen tot een lobbig mengsel.
  • 5 Verdeel de chocoladekruimels over de bodem van de glazen. Sprenkel de rum erover.
  • 6 Spatel de slagroom door het chocolademengsel en schep de mousse in de glazen.
  • 7 Laat ze in de koelkast opstijven (dit kan allemaal een dag van tevoren).
  • 8 Serveer het dessert gegarneerd met de citroenplakjes, eventueel gehalveerd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram