uitdagend
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Witte-chocolademousse met sinaasappel

Witte-chocolademousse met sinaasappel

ingrediënten


20 min
1 handje gekonfijte sinaasappelsnippers
2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappellikeur
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Vet de puddingvorm in.
  • 2 Laat de gelatine weken in ruim water.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 4 Verwarm de melk. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de melk. Klop dit met een garde door de chocolade.
  • 5 Klop de slagroom stijf met de suiker, likeur en sinaasappelschil. Schep de chocolade hier rustig doorheen.
  • 6 Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel voorzichtig door de chocoladeroom.
  • 7 Giet de mousse in de puddingvorm en laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 8 Zet de vorm heel kort in een laagje heet water en stort de mousse op een plat bord.
  • 9 Decoreer met gekonfijte sinaasappelschilletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté