4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Witte gazpacho met amandelen en druiven

Witte gazpacho met amandelen en druiven

ingrediënten


20 min
4 personen
12 pitloze witte druiven

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

225 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

75 gram witbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Scheur het brood in stukken en week in 300 ml koud water. Pureer de amandelen en knoflook met 100 ml koud water in de keukenmachine tot een gladde pasta.
  • 2 Neem het brood uit het water en meng door de amandelpasta. Maal vervolgens geleidelijk 3 eetlepels olijfolie erdoor en voeg 2 eetlepels azijn toe. Voeg circa 300 ml koud water toe tot een romige soep ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel naar smaak wat extra azijn toe. Zeef de soep en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 3 Meng de druiven met een snufje zout en de overige olijfolie. Verdeel de soep over glaasjes of kommen en leg wat druiven erin. Besprenkel met olijfolie en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 14 gram