- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de krieltjes op een bakplaat om met de olijfolie, knoflook in de schil, rozemarijn en tijm.
- 2 Bestrooi royaal met grof zeezout en bak de krieltjes in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege om.
- 3 Kook intussen de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Verhit 4 eetlepels boter in een steelpan op middelhoge stand tot de boter lichtbruin kleurt en notig begint te geuren.
- 4 Voeg de hazelnoten en kappertjes toe en bak deze 1 minuut mee. Bestrooi met de peterselie en schenk de saus in een warme kom.
- 5 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de visfilets in circa 3 minuten per kant gaar. Serveer de vis met wat haricots verts en de krieltjes. Schep de beurre noisette erover.
wijnadvies
Kies bij dit recept voor klassiek Frans met een traditionele Bourgogne Chardonnay.