4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Witvis in romige kappertjessaus

Witvis in romige kappertjessaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

4 witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalotten met de azijn in circa 3 minuten zacht en licht goudbruin.
  • 2 Voeg de kookroom toe en breng kort aan de kook.
  • 3 Zet de warmtebron op middelhoge stand, leg de vis in de pan, voeg het citroensap en de kappertjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Kook intussen de sperziebonen beetgaar.
  • 4 Keer de vis halverwege en breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de vis en sperziebonen. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 29 gram