2 personen
hoofdgerecht
home recepten Wokschotel van gamba’s, mango en roerbakgroente

Wokschotel van gamba’s, mango en roerbakgroente

ingrediënten


2 personen
zout
vers gemalen peper
1 scheutje zonnebloemolie
1 handje kroepoek
enkele topjes verse koriander
2 theelepels sesamzaad (geroosterd)
1 half flesje teriyaki woksaus
300 gram Chinese roerbakgroente
1 mango
250 gram wokgarnalen
150 gram woknoedels

  • 1 Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook er de noedels in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud en laat zeer goed uitlekken.
  • 2 Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd in mooie blokjes.
  • 3 Verwarm een scheutje olie in een wokpan of hapjespan en rooster er op hoog vuur kort de wokgarnalen in.
  • 4 Voeg de roerbakgroente toe, schep snel om en voeg de mangoblokjes toe.
  • 5 Blus de pan met de woksaus en meng kort door. Voeg de noedels toe, warm snel door en schep in diepe borden.
  • 6 Steek er de kroepoek in en bestrooi met het sesamzaad.
  • 7 Garneer tenslotte met de topjes koriander.

bereidingstip

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Terugroepactie | Kips Vega Paté