eenvoudig
20 min.
lunch, tussendoortje
home recepten Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

ingrediënten


20 min
1 rol pizzadeeg met tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketchup
theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

300 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 225°C. Meng het gehakt met het paneermeel, zout en peper naar smaak, de ketchup en 1 ei. Kneed alles goed door elkaar en vorm er 10 worstjes van 8 cm lang van.
  • 2 Rol het pizzadeeg uit en snijd het in 10 gelijke rechthoeken van 8 x 12 cm. Leg een gehaktworstje op een lange zijde van een deeglapje, vouw de zijkanten van het deeg erover en rol het deeglapje met het worstje erin op. Druk de naden goed aan. Leg het broodje met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog 9 broodjes.
  • 3 Klop het overige ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in 10-12 min. goudgeel en gaar. Serveer met de tomatensaus uit de pizzakit, of met ketchup of mosterd.

bereidingstip

De tomatensaus uit de pizzakit is ook lekker op een cracker met een plakje kaas! Of bij een tosti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 427 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Biologische huiswijn rood 1 liter Biologische huiswijn rood 1 liter